SCT. STEFANSKIRKEN (4)

I løbet af de kommende sæsoner bliver det muligt, i Andelslandsbyen, at opleve Sct. Stefanskirken.

Sct. Stefanskirken er en lille frimenighedskirke, bygget nær Igelsø i 1884 af Den Evangelisk-Lutherske Frimenighed. Menighedens medlemmer byggede kirken selv i gule sten med skifertag og kobberbeklædt spir. Det kostede dem dengang 5000 kr. Der blev aldrig råd til en kirkeklokke, men menigheden boede jo også spredt og ville have haft begrænset nytte af en sådan.

I kirkens ene ende er der en lille beboelses-lejlighed, hvor kirkens præst en overgang boede. Senere har den været lejet ud efter anbefaling fra frimenighedens medlemmer.
Til kirken hører et lille hus med søndagsskolestue på første sal, og stald, med plads til otte heste, i kælderen. Denne rejsestald var nødvendig fordi menighedens medlemmer boede meget spredt.

Frimenigheden dækkede en stor del af det midt- og vestlige Sjælland, og da medlemstallet i 1996 var svundet ind til nogle få ældre mennesker, valgte de at sælge deres kirke til Andelslandsbyen Nyvang.
Udover selve kirkehuset, fulgte også inventaret med i handlen, så kirken vil kunne indrettes som den var mens den stadig fungerede som frimenighedskirke. Det er da også meningen at den skal indvies, så den kan benyttes som lejlighedskirke fremover.

Arbejdet med flytning af Sct. Stefanskirken går i gang i løbet af 2003.

Luk vinduet